5 полезни WordPress плъгина за вашият уеб сайт

admin

Години наред WordPress остава лидер сред системите за управление на съдържание и една от причините за това неминуемо е богатството от plugin-и създадени за WordPress и функционалностите които лесно можете да добавите към сайта си, чрез тях. В тази кратка статия ще ви споделим 5 плъгина които за нас са се превърнали в почти задължителна част от всеки WordPress сайт.

WP Super Cache

WP Super Cache

Един от най-популярните WordPress плъгини за оптимизация и кеширане. WP Super Cache създава кеширани HTML версии на страниците ви и значително намалява времето за зареждане, но…! Винаги трябва да имате предвид, че кеширането на страници може да бъде неудобство, когато променяте съдържание или тепърва все още разработвате своят уеб сайт. За да не се борите с кешираните версии, плъгинът предлага възможност за временно спиране на cache-а.

GA Google Analytics

GA Google Analytics

Google Analytics е един от най-важните инструменти за всеки уеб сайт. GA Google Analytics ни хареса с това, че предоставя богати възможности, но същевременно остава бърз и лесен за употреба. В най-простия вариант, за да инсталирате Google Analytics е нужно само да добавите вашият  GA property ID в настройките на плъгина.

Google XML Sitemap

Google XML Sitemaps

Създаването и поддържането на актуален sitemap.xml остава една от съществените, базови SEO техники за пълно индексиране на съдържанието на сайта ви. Плъгинът Google XML Sitemaps ще ви помогне създавайки автоматично sitemap.xml и позволявайки ви да изберете кои страници, публикации или типове съдържание да бъдат описани в sitemap-а.

Social Pug

Social Pug

За момента – най-лесният плъгин за добавяне на бутони с връзки към социални мрежи на който попаднахме. Social Pug предлага наистина богати възможности за интегриране и споделяне на съдържание в популярните социални мрежи. Освен лесните и удобни функционалности, добавката идва с доста приличен дизайн и няколко удобни опции за изглед на самите бутони.

Insert Headers and Footers

Insert Headers and Footers

Елементарен, но понякога много нужен и полезен плъгин с който можете да добавите каквото пожелаете в header и footer на страницата ви. Лесен cheat за добавяне на външни ресурси като шрифтове и скриптове, но в никакъв случай не трябва да прекалявате с използването му! Преди да прибегнете към Insert Headers and Footers, проверете дали няма друг plugin или по-добра практика за конкретното приложение.

 

Тези пет добавки са една добра основа за начало на вашия WordPress сайт. Проверявайте по-често блогът на HostBalkan за да научите още полезни съвети за WordPress.

Tags:

Вашият коментар