Еmail на собствен домейн?

admin

Email на собствен домейнИмате домейн и уеб сайт, но все още използвате поща в популярна услуга за безплатен email. Въпреки че е масово разпространено, това изобщо не е добра практика за вашия бизнес, поради ред причини, но всички те могат да бъдат обобщени със една фраза – ‘не е професионално’. Имате собствен домейн – вашето място и визитка в интернет. Клиентите очакват да намерят информация за вас и вашият бизнес като потърсят именно вашият домейн. Ако обаче все още използвате личната си поща за бизнес контакти, винаги остава чувството за нещо не съвсем сериозно. Сякаш работата ви не е с нищо по-важна от това да получавате информацията за изгодни ваучери за почивка или забавни постове във Facebook.

Освен че личният email не дава усещането за професионализъм, асоциацията му със лични профили в социални мрежи и всякакви други сайтове е много неуместна, когато хората ви търсят за бизнес. Едва ли вече някой би използвал безплатен поддомейн от типа moyat-biznes.безплатни-сайтове.com, време е да спрете да правите съща грешка и със своя email.

А защо хората масово не използват email на собствен домейн?

Имайки собствен домейн и хостинг за вашия уеб сайт, вие сте на крачка от това да можете да използвате и email с вашето име. Най-често това което спира хората са три разпространени мита за хостването на email-и:

Мит №1 – Сложно е и изисква технически знания и поддръжка

Няма нищо сложно. В повечето случай всичко е предварително подготвено от вашият хостинг доставчик, а вие трябва само да изберете потребителско име и email адрес. Управлението на имената или така наречените mail accounts става през контролния панел на хостинга ви. Удобството при хостването на мейлите във вашия домейн, е че можете да използвате всички удобни имена като office@example.com, sales@example.com, admin@example.com, вашето лично име и още много възможности които биха били забранени или заети в безплатна публична услуга.

Мит №2 – email -ите от собствен домейн ще бъдат филтрирани като СПАМ

Точно обратното. Този мит се появи от неразбирането на принципите как работят SMTP услугите и SPAM филтрите. За хората които се опитва сами да си направят сървър за email-и, непознаването на тези принципи и правила обикновено завършва със сериозен неуспех при изпращането на мейли. Правилата обаче са съвсем ясни и доста лесни. Има няколко основни изисквания към сървъра от който се изпращат мейлите и настройките на домейна ви. Ако те са спазени вашите кореспонденции имат много по-малък шанс за класифициране като СПАМ спрямо когато ги изпращате от безплатна публична услуга. Безплатните пощи често биват автоматично филтрирани като СПАМ защото много потребители ги използват именно за това, но дори когато не страдате от автоматичното филтриране, използването на собствен домейн се откроява значително спрямо сливането на поредният email от популярна услуга със всички подобни на него.

Когато използвате хостинг услуга вашият доставчик вече е предвидил и  се е погрижил за повечето изисквания за сигурно и доверено доставяне на email-и.  Ако имате въпроси винаги може да ги зададете на специалистите от техническа поддръжка за които това отдавна е рутинна и лесна настройка.

Мит №3 – Може да пропусна важни мейли

Някой хора смятат, че разделянето на професионалната поща от личната ще ги затрудни при проверяването за нови email-и. Всъщност именно това разделение ще подобри работата ви и ще ви предпази от грешки. Така ще можете да се фокусирате когато трябва да проверите служебната си поща и да не се разсейвате с целия СПАМ който често всички имаме в личната си поща. Проверката на пощата в собствения ви домейн е лесно и удобно, а за да не пропускате важна кореспонденция винаги може да конфигурирате получаването на пощата ви през desktop клиент като Mozilla Thunderbird или пък директно на вашият смартфон.

Тези и други популярни митове все още спират хората да използват email на собствения си домейн, но ако държите на бизнеса си и искате да покажете професионално отношение към клиентите си, време е да промените тази лоша практика.

За всеки въпрос относно email-и и хостинг може да се обърнете към нашия екип. С радост ще ви съдействаме, за да направите тази крачка и да подобрите работата си. Пишете ни!

 

Поздрави

Вашият коментар